Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Огласио се Рио Тинто: Разматрамо правне основе за одлуку Владе

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZРио Тинто
Рио Тинто - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Рио Тинто је вечерас саопштио да је изузетно забринут због изјаве премијерке Ане Брнабић да је укинут просторни план за пројекат "Јадар", те да се поништавају сви правни акти у вези с пројектом.
Током нашег рада на Пројекту „Јадар“, увек смо поштовали законе Републике Србије, наводи се у саопштењу компаније Рио Тинто.
"Разматрамо правне основе за доношење ове одлуке и импликације које она може имати на наше активности и наше људе у Србији", поручују из компаније.
Премијерка је раније саопштила да је влада на данашњој седници укинула уредбу и просторни план подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарит, од 13 фебруара 2020. године, те да су тиме поништени и сви правни акти који су везани за Рио Тинто, све дозволе, решења, одлуке и остало.
Она је на конференцији за медија након седнице владе поручила да је одлука о томе да се стави тачка на пројекат "Јадар" коначна.
"Ми се Рио Тинта не плашимо, ми смо овде због нашег народа и наше земље, нека раде (Рио Тинто) шта мисле да је најбоље да раде, ово је коначна одлука владе", поручила је премијерка.
Захтев Рио тинта да се јаловиште пресели у најплоднији део Јадра због смањења трошкова - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СРБИЈА
„Ми се њих не плашимо“: Хоће ли Рио Тинто да тужи Србију?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала