- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Поморски сигурносни појас“: Русија, Кина и Иран одржаће заједничке маневре у Индијском океану

© Sputnik / Оливера ИкодиновићКронштат
Кронштат - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Кина, Русија и Иран одржаће заједничке војне поморске вежбе у северном делу Индијског океана 21. јануара, јавља „Ројтерс“, позивајући се на иранску агенцију „Исна“.
Заједничке војне вежбе „Поморски сигурносни појас 2022“ биће треће по реду заједничке вежбе Москве, Пекинга и Техерана, прецизирано је у саопштењу. Претходни маневри одржани су у фебруару прошле године.
Агенција подсећа да ирански председник, који је дошао на власт у лето прошле године након освајања 60 одсто гласова на изборима, води политику продубљивања веза са Русијом и Кином. Техеран се у септембру прошле године придужио Шангајској организацији за сарадњу коју предводе Москва и Пекинг.
Подсетимо, јуче је у Кремљу одржан састанак председника Русије и Ирана Владимира Путина и Ебрахима Раисија. Иранска страна је предала Русији нацрт споразума о стратешкој сарадњи на период од 20 година.
Нови светски поредак - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СВЕТ
Три рата за крај америчке доминације: Страх Запада од контакта Москве, Пекинга и Техерана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала