- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров упозорио Блинкена: Ако Америка буде игнорисала руске предлоге уследиће најозбиљније последице

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров поручио је америчком државном секретару Ентонију Блинкену на састанку да ће даље игнорисање руских захтева о безбедносним гаранцијама резултирати најозбиљнијим последицама, наводи се на сајту Министарства спољних послова Русије.
„Блинкену је саопштено да ће даље игнорисање легитимних забринутости Русије, повезаних пре свега са војном окупацијом територије Украјине од стране САД и њихових НАТО савезника у контексту масовног распоређивања снага и средстава Алијансе у близини наших граница имати најозбиљније последице“, наводи се у саопштењу руског Министарства.
Москва поручује да се то може избећи ако Вашингтон позитивно одреагује на руске нацрте споразума о безбедносним гаранцијама.
„Очекујемо да следеће седмице добијемо од америчке стране писану реакцију (на гаранције) по тачкама“, прецизирано је у објави.
Подсетимо, састанак Лаврова и Блинкена одржан је данас у Женеви. Шеф руске дипломатије је рекао да је разговор био користан и отворен, док је амерички државни секретар обећао да ће следеће седмице пружити писани одговор на руске предлоге о безбедносним гаранцијама.
Грб на згради Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
РУСИЈА
Реакције из Русије на преговоре Лаврова и Блинкена: Америци морамо на све начине изнети наше ставове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала