- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Реакције из Русије на преговоре Лаврова и Блинкена: Америци морамо на све начине изнети наше ставове

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаГрб на згради Савета Федерације Русије
Грб на згради Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Преговори шефова дипломатија Русије и САД Сергеја Лаврова и Ентонија Блинкена доказали су да је покренут процес решавања актуелних проблема, самим тим докле год постоји шанса да се ставови Русије предоче америчким партнерима, ту шансу треба искористити на све могуће начине, изјавио је заменик шефа Савета федерације Русије Константин Косачов.
Такође је рекао и да ових сат и по времена, колико је утрошено на данашње преговоре, нису бачени у воду.
„Сваки минут тих преговора веома скупо коштају, све док се ти преговори настављају“, казао је он.
Косачов је такође казао и да Русија, међутим, неће вечно седети за преговарачким столом а да се притом не назире крај тих преговора.

„Ако и када увидимо да нас зову да разговарамо о нечему о чему смо већ више пута разговарали, сигуран сам да ће се све то јако брзо завршити“, додао је.

Истовремено, заменик шефа комитета за међународне послове Русије Владимир Џабаров казао је да то што Вашингтон као главни проблем приликом преговора са Москвом наводи Украјину говори само о томе да се украјинско питање користи као инструмент борбе против Русије.
Он је уједно и изразио забринутост због тога што Вашингтон сазива нове и нове сусрете што може да се протумачи и као покушај да се развуче прича око безбедносних иницијатива које је предложила Русија.
„Мислим да управо стога Американци и играју на карту Украјине, док мислим и да људи у Украјини то добро разумеју“, додао је.
Са друге стране, Косачов је, коментаришући тему европске безбедности, нагласио да САД приликом увлачења нових држава у оквир НАТО-а покушавају да направе својеврсни „безбедносни кишобран“, додуше само за њих, док Русија настоји да направи исто то али за све земље Европе.
Он је такође изразио жаљење због тога што Запад користи Украјину зарад глобалне конфронтације са Русијом, док главни проблем уопште није ни повезан са самом Украјином, већ са жељом Запада да управља читавим светом.
Сергеј Лавров на састанку са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном у Женеви  - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
РУСИЈА
Лавров: Русија није претња украјинском народу и не намерава да нападне Украјину /видео/
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
СВЕТ
Блинкен: Русија пред избором - преговори или конфликт /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала