- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кијев разочаран порукама из Берлина

© Sputnik / СтрингерТрг независности у Кијеву
Трг независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да је Кијев захвалан Немачкој на дипломатским напорима за решење конфликта у Донбасу, али да најновије поруке из Берлина представљају разочарење.
„Недавне изјаве из Немачке о немогућности испорука Украјини одбрамбеног наоружања, конкретно дозвола трећим странама да то ураде, као и изјаве о бесперспективности враћања Крима у састав Украјине, дилеме у вези са искључивањем Русије из система СВИФТ – нису у складу са нивоом наших односа и актуелном безбедносном ситуацијом. Украјина је захвална за већ пружену помоћ почев од 2014. године и дипломатске напоре али садашње изјаве из Немачке разочаравају и у супротности су са том подршком и напорима“, написао је Кулеба на Твитеру.
Подсетимо, немачка министарка одбране Кристина Ламбрехт изјавила је за „Велт“ да је Немачка на страни Кијева, али да испоруке оружја не могу да допринесу превазилажењу конфликта.
„У фебруару ће бити предата пољска болница, биће организована и обука и то је све финансирала Немачка са 5,3 милиона евра... Ми смо на страни Кијева, сада морамо да учиномо све у циљу деескалације. Испоруке оружја сада не би помогле и читава федерална влада тако мисли“, рекла је Лабрехт за „Велт“.
Украјинска војска на аеродрому прима америчке противбатеријске радарске системе AN/TPQ-36. (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
У Кијев стигла нова партија америчког наоружања, Берлин: Наша артиљерија не може даље из Естоније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала