- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Канађанин шокирао Зверева и сачувао Новаку прво место

© AP Photo / Dean LweinsДенис Шаповалов током АТП купа 2022. у Сиднеју
Денис Шаповалов током АТП купа 2022. у Сиднеју - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Денис Шаповалов приредио је изненађење у осмини финала Аустралијан опена, пошто је у три сета елинисао трећег тенисера света Немца Александра Зверева – 6:3, 7:6, 6:3. Канађанин ће у четвртфиналу играти са Рафаелом Надалом који је избацио Манарина.
Немачки тенисер Александар Зверев имао је јединствену прилику да у Мелбурну профитира и да се евентуалним освајањем првог Гренд слема попне на прво место АТП ранг листе и да престигне Новака Ђоковића.
Ипак, то се неће догодити јер је Зверев крајње неочекивано положио рекет већ у осмини финала и то од 14. играча света Дениса Шаповалова. Звереву је за тако нешто било потребно да освоји први Гренд слем турнир.
Од самог почетка сусрета Канађанин је играо одличан тенис, био је максимално концентрисан и спреман за све оно што је спремио фаворизовани Немац.
У првом сету један брејк је „преломио“ у корист Шаповалова, а направио га је у четвртом гему што је било довољно да слави резултатом 6:3.
У другом сету виђена су чак четири брејка и он је, уједно и почео, брејком који је направио Шаповалов, али га је Зверев „поништио“ у четвртом гему за 2:2.
До краја другог сета по још један брејк је виђен на обе стране. Таман када се чинило да ће Саша Зверев после брејка за вођство од 5:3, рутински освојити сет на сопствени сервис, уследио је рибрејк.
Затим су Зверев и Шаповалов били сигурни на сопствене сервисе и уследио је тајбрејк из којег је као победник резултатом 7:5 изашао Канађанин.
Нема сумње да је то пореметило Зверева који је у прошлости и те како знао психолошки да падне и да је подсетио на те дане, показавши старо лице.
Већ у другом гему трећег сета разиграни Канађанин успео је да „украде“ сервис индиспонираном Немцу и то се испоставило као кључни детаљ трећег сета што му је било довољно да финишира меч и да слави резултатом 6:3.
У четвртфиналу Шаповалова чека Рафаел Надал који је после драме у првом сету, без проблема изашао на крај са Французем Адријаном Манарином.
Иначе, ускоро ће почети сусрет Миомира Кецмановића и Гаела Монфиса у борби за четвртфинале, а дешавања са тог сусрета пратите уживо уз Спутњик спорт.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
СПОРТ
Циципас „одговорио“ Српкињи: Немам појма, било је потпуно неочекивано
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
СПОРТ
Ђоковић може невакцинисан да игра на Ролан Гаросу
Марин Чилић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
СПОРТ
Чилић срушио Руса, ушао у друштво „велике тројке“, па за Спутњик открио „шта је најбитније“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала