- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Без грејања делови Сарајева, нема гаса

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаРадијатор
Радијатор - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Кантонално јавно комунално предузеће Сарајевогас д.о.о је због недовољне количине природног гаса почело са искључењима Топлана Сарајево са гасног система.
Из Топлана кажу да је већ искључено девет великих котларница, преноси портал Кликс.
"С тим у вези можемо очекивати да ће велики број грађана остати без грејања већ сутра", додали су.
С обзиром да су одређене количине алтернативних горива због истог проблема потрошене током протеклог периода, а како се у наредном периоду очекују изузетно ниске температуре Топлане - Сарајево немају довољне количине горива за загревање путем алтернативног горива.
"Уколико се у току сутрашњег дана не стекну услови за нормализацију испоруке природног гаса, наши корисници неће имати редовну испоруку топлотне енергије", додали су.
Директор Топлана Сејфо Ушановић казао је да је за сутра у 10 сати заказан састанак у Влади Кантона Сарајево где ће се тражити хитно решење новонастале ситуације.
"Ја ћу предложити да се набаве додатне количине гаса јер нама алтернативно гориво није решење. Ми смо овај проблем имали у новембру, па затим 12. јануара. Исцрпили смо залихе алтернативног горива јер набавке трају месец-два. Топлане су на ивици где нема више алтернативног горива, потрошили смо све залихе", истакао је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала