- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медвед упао у кућу, човек одбранио себе, супругу и псе: Драматичан снимак са Флориде /видео/

CC BY 2.0 / Flickr/DGriebeling / Флоридски црни медвед
Флоридски црни медвед - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Мештанин америчке државе Флориде Волтер Хикокс успео је да одбрани себе и своје псе од медведа који му је ушетао у кућу. Снимак на ком се види Хикоксова борба са медведом постао је популаран на друштвеним мрежама, а званичници кажу да се ради о другом нападу медведа за само недељу дана на Флориди.
„Кроз главу ми је пролазило само шта ће се десити ако медвед прође поред мене, пошто су ми у кући били супруга и два пса“, рекао је Хикокс америчкој телевизији WFTV.
Снимак његове борбе са америчким црним медведом забележен је надзорном камером, а на њему се види како медвед улази на трем куће у Дајтона Бичу. Хикокс гура медведа и успева да га избаци са трема, а потом блокира врата клупом. Он је само лакше повређен у борби са животињом и каже да ће поставити нова врата на трем, као и да ће набавити спреј за растеривање медведа. Локалне власти саопштиле су да медвед са снимка није ухваћен, преноси РТ.
Званичници су упозорили мештане да избегавају медведе по сваку цену, пошто је ово био други напад те животиње на људе током недељу дана. Претходно је медвед напао жену док је шетала пса у месту Дебари.
Како су објаснили из Комитета за заштиту природе Флориде, испред те жене одједном је искочио медвед, који ју је бацио на земљу. Жена је лакше повређена.
Касније је у близини нађена млада медведица са троје медведића. Медведица је устрељена због опасности по људе, наводе званичници Флориде, док су медведићи пуштени на слободу.
Према наводима званичника Флориде, медведи живе на 49 одсто територије те америчке државе.
Гризли - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СВЕТ
Забележена ретка појава: Медвед постао клептопаразит /видео/
Медвед - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
СВЕТ
Медвед отворио врата и ушетао у продавницу /видео/
Медвед у тајги - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
ДРУШТВО
Беранца напао медвед у шуми
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала