- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал се уплео у своју мрежу лажи: „Волео бих да Новак игра у Мадриду“

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал после финала Рима 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал после финала Рима 2021. - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, у неколико наврата послао је јавно поруку Новаку Ђоковићу да се вакцинише и деловало је да не подржава колегу. Након вести да Новак можда неће моћи да игра турнире у Шпанији, Надал је истакао да би он ипак волео да види великог ривала у Мадриду, али да то није питање спорта.
Рафаел Надал тренутно ниже победе у Аустралији, где је после убедљивог тријумфа над Французем Манарином изборио пласман у четвртфинале.
Ипак, на конференцијама су за Шпанца и даље неизбежна питања о Новаку Ђоковићу и његовом учешћу на првом Гренд слему у години.
Надал је већ поручио Ђоковићу да би требало да се вакцинише, али после најновијих вести из Шпаније тенисер се поново огласио на ту тему.
Према последњим наводима уколико није вакцинисан Новак неће моћи да учествује на турнирима у Шпанији, а тај сценарио како је истакао Надал не би волео.
„Било да игра у Мадриду или да не игра, та дебата није спортска дебата по мом мишљењу. Желим да Новак игра на већини места због једноставне чињенице, догађаји су бољи када учествују најбољи играчи“, дао је донекле дипломатски одговор славни Шпанац.
Надал је објаснио да је поред Ђоковића и њему као и Федереру место на свим такмичењима, али да су тренутно правила земаља због пандемије корона вируса испред спорта.
„Ја сам љубитељ спорта уопште, када гледам голф и фудбал, желим да најбољи спортисти буду на терену. Као љубитељ тениса, волео бих да Ђоковић игра, као и ја, као и Федерер. Али, то је питање које превазилази спорт, говоримо о глобалном здравственом проблему и на крају свака земља има своја правила и оно што треба да урадимо је да их следимо“, објаснио је Надал.
Иако су претходне поруке Надала биле јасан позив на вакцинацију, Шпанац је сада изјавио како свако па и Новак има право на свој став.
„Нисам разочаран Новаком, увек максимално поштујем свачије мишљење, све док и они поштују друга. У том смислу мислим да је Ђоковићево мишљење у односу на моје тема о којој ће се расправљати. Једна ствар су бројке и бројке које говоре да је много људи умрло, а реалност је да се чини да се све у вези са вакцином догодило веома брзо. Можда многи људи сумњају у нежељене ефекте“, закључио је Надал.
Александер Зверев на Мастерсу у Синсинатију - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СПОРТ
Зверев открива шта је права опасност – иако су они пресудили да је то Ђоковић
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СПОРТ
Човек спектакл – страшни поени Кирјоса /видео/
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СПОРТ
Медведев одржао лекцију Аустралијанцима: „Неко има низак коефицијент интелигенције“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала