- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британија донела нову одлуку – и она иде на руку Ђоковићу

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић са трофејем Вимблдона 2011.
Новак Ђоковић са трофејем Вимблдона 2011. - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Влада Велике Британије је донела одлуку о промени правила у вези са доласцима страних држављана који нису вакцинисани против вируса корона – они од сада неће морати да иду у карантин, што би могла да буде значајна информација за Новака Ђоковића и његово учешће на Вимблдону.
Влада Велике Британије је у одлуци навела да се садашња пракса карантина за невакцинисане доласке мења и да ће од сада такви путници морати да имају само попуњен формулар о боравку у Великој Британији и обавезно тестирање.
Информацију о томе потврдио је посланик Грент Шапс.
Такав исход иде на руку Новаку Ђоковићу који је протеран из Аустралије и није могао да наступи на Аустралијан опену, а потом је из Француске објављено да је вакцинација против вируса корона искључив услов за оне који намеравају да се такмиче на Ролан Гаросу.
Уз чињеницу да ће Ђоковић имати готово извесно препреке за пут у Сједињене Америчке Државе, што значи и упитан наступ на Ју-ес опену, најбољи тенисер света има само једну шансу за освајање 21. Гренд слем трофеја – то је овогодишњи Вимблдон.
Са новим правилима не постоје препреке да се он појави на најпрестижнијем турниру, али требало би да организатори такмичења то и потврде, како не би дошло до нових потешкоћа и проблема у комуникацији који су делом утицали на то да Ђоковић буде протеран из Аустралије.
Новак Ђоковић на конференцији за медије пред Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Ђоковић, засад, има „само једну шансу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала