- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кадиров угостио делегацију Србије: „Жели да буде покровитељ припрема Руса и Срба“

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаЧеченски лидер Рамзан Кадиров
Чеченски лидер Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Делегација Боксерског савеза Србије (БСС) на челу са председником Ненадом Боровчанином била је гост лидера Чеценске Републике Рамзана Ахматовича Кадирова, која се налази у саставу Руске Федерације.
Како се наводи у саопштењу, Кадиров је подржао сарадњу српског и чеченског бокса и упознао се са радом и организацијом српског савеза.
Српска делегација, у којој су били и потпредседник војвођанског региона Жељко Мрдаковић и председник шумадијскох региона Недељко Мандић, наишла је на велико братско гостопримство.
„Кадиров се веома обрадовао сарадњи између боксерских снага Србије и Чеченије. Неколико њихових боксера и два тренера доћи ће са репрезентацијом Русије на припреме за Београдски победник 2022, где ће тренирати заједно са нашим боксерима, а њихови тренери одржаће велики семинар за наше тренере. Истакао је да лично жели да буде покровитељ наредних припрема репрезентација Србије и Русије у граду Грозном”, изјавио је Боровчанин.
Током посете српских бокс званичника Грозном председник Кадиров је изразио спремност и жељу за унапредење сарадње у наредном периоду и захвалио се председнику Републике Србије Александру Вучићу на политици слоге и мира међу људима, без обзира на вероисповест и позвао све припаднике муслиманске вероисповести у Србији да подрже такву политику и да заједно са Вучићем јачају Србију.
„Први човек Чечена пренео је топле поздраве нашем председнику и изјавио да је његов чеченски народ стопроцентно уз Србију, као што је и цела Русија са председником Владимиром Путином уз Србију и њеног председника Вучића. Истакао је да намерава даље да развија односе измеду Србије и субјекта Русије-Чеченије, а све у корист Србије и њихове отаџбине Русије", истакао је Боровчанин.
Чеченија у својим редовима има једног од тренутно најбољих боксера на планети Артура Бетербијева.
Српска делегација посетила је и боксерски центар АХМАТ у Грозном, као и турнир за младе узрасте где су склопили договоре о заједничким камповима боксерских клубова обе републике.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала