- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Звуци украјинског оружја и технике све гласнији: Присутни сви фактори за офанзиву на Донбас

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска у Донбасу
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Кијев довлачи војну технику на линију разграничења у Донбасу – вишецевне бацаче ракета, самоходну артиљерију, као и артиљерију за хаубице, изјавио је портпарол Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Андреј Марочко. Како каже, присутни су сви фактори за украјинску офанзиву на Донбас.
„Фали само да неко мало погура украјинског председника Владимира Зеленског да би почела права операција, јер отворено видимо све факторе за офанзиву који могу да се замисле, нико их чак ни не крије“, упозорио је он.
С тим у вези, додао је да на контакт линију стижу и национални батаљони, укључујући „Десни сектор“. Марочко је подсетио и да западне земље, укључујући Америку и Велику Британију, шаљу Украјини оружје и муницију, као и да су, паралелно са тим, неке земље покренуле евакуацију својих грађана.

ДНР: Украјина припрема диверзије

Са своје стране, портпарол Народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин тврди да украјинске снаге безбедности припремају диверзије и да ДНР има претпоставке о подручјима у којима би могло да дође до њих.
Према његовим речима, иако делује да се ситуација смирила и учесталост паљби смањила, постоје индиректне ствари које потврђују речи ДНР.

„Сада је хладно и врло добро се чује када непријатељска техника ради, тачко каква техника – и гусенична и на точковима. Ти звуци су почели да се појачавају“, изјавио је Басурин за телевизију „Русија 24“.

Портпарол је прецизирао да се на украјинској страни на контакт линији налази до четири пута више снага него на доњецкој. Ситуација са Луганском је иста, додао је.

Како је истакао, Доњецк неће дозволити овакав развој сценарија. „Нећемо седети скрштених руку, одговорићемо свима што имамо и бићемо сурови“, одговорио је Басурин на питање о припреми за војну ескалацију.

Раније је Народна милиција ДНР саопштила да су украјинске снаге пребациле на територију Донбаса осам вишецевних бацача ракета „Смерч“ и система „Ураган“.
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
РУСИЈА
ДНР: Кијев спрема офанзиву на Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала