- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Драма на америчком носачу у Јужном кинеском мору: Пао Ф-35, има повређених

CC BY 2.0 / Flickr/Official U.S. Navy Page/Mass Communication Specialist 3rd Class Dylan M. Kinee / Амерички носач авиона у Јужном кинеском мору
Амерички носач авиона у Јужном кинеском мору - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Седам припадника америчке ратне морнарице повређено је када је амерички ратни авион Ф-35Ц, током рутинских операција, имао несрећу током слетања на писту носача авиона УСС „Карл Винсон“ у Јужном кинеском мору, а пилот био приморан да се катапултира, саопштено је из Пентагона.
„Пилот се безбедно катапултирао из авиона и извучен је америчким војним хеликоптером. Он је у у стабилном стању, али укупно је седам морнара повређено“, наводи се у саопштењу и прецизира да су тројица припадника морнарице морала да буду евакуисана до медицинске установе у Манили, док је четворо збринуто на броду и пуштено након указане помоћи, преноси Ројтерс.
Морнарица је саопштила да је покренула истрагу у узроцима несреће млазног авиона Ф-35 који производи компанија „Локид Мартин“.
Америчко министарство одбране саопштило је раније данас да су две ударне групе америчких морнаричких носача авиона, које предводе бродови УСС „Карл Винсон“ и УСС „Абрахам Линколн“, у недељу почеле операције у Јужном кинеском мору, пренео је Танјуг.
У саопштењу је наведено да ће се изводити вежбе које укључују операције против подморница, ваздушни напади и ПВО с циљем јачања борбене готовости.
Амерички војни авион Ф-35А Лајтнинг II  - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СВЕТ
Цела флота Ф-35 приземљена после мистериозног квара и екстремно ризичног слетања
Ловац Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
СВЕТ
Медији: Процурио снимак – британски Ф-35 вредан 100 милиона долара завршио у мору /видео/
Амерички ловац Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Срушио се британски „невидљиви“ ловац Ф-35, пао у Средоземно море
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала