- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Нова партија америчке војне помоћи стигла у Украјину

© REUTERS / GLEB GARANICHИстовар америчке војне помоћи Украјини на аеродрому Бориспољ
Истовар америчке војне помоћи Украјини на аеродрому Бориспољ - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Нова партија америчке техничке помоћи за украјинску војску стигла је у Украјину, у пакету је савремена одбрамбена опрема и муниција, саопштила је заменица украјинског министра одбране Ана Маљар.
„Још једна испорука америчке међународне техничке помоћи за Оружане снаге већ је у Украјини. Пошиљку су дочекале колеге из Министарства одбране и амбасаде САД на међународном аеродрому Бориспољ. У пакету је савремена опрема и одбрамбена муниција“, написала је Маљарова на својој страници на Фејсбуку.
Она је захвалила америчким партнерима на подршци и практичној помоћи.
Како је јавила телевизија „Фокс њуз“, данас је испоручено 300 противтенковских ракета „Џавелин“.

Обука украјинских војника

Украјинску војску за употребу најновијих противтенковских ракетних система (које је Кијев недавно добио од Велике Британије) припремају британски инструктори.
Како је раније изјавио британски министар одбране Бен Волас, Лондон ће испоручити украјинској војсци лако противтенковско наоружање за „самоодбрану“.
Прва партија оружја са 90 тона различитог наоружања из Сједињених Америчких Држава стигла је у Украјину 22. јануара, а сутрадан је на аеродром Бориспољ стигао и авион са другом партијом америчке војне помоћи.
Како је раније истакао руски министар спољних послова Сергеј Лавров, испоруке оружја и долазак западних војних инструктора могли би да подстакну Кијев на „војне авантуре“, што ствара директну претњу по безбедност Русије. Москва сматра да Запад покушава да створи групу трупа у близини руских граница.
Украјинска војска на аеродрому прима америчке противбатеријске радарске системе AN/TPQ-36. (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
У Кијев стигла нова партија америчког наоружања, Берлин: Наша артиљерија не може даље из Естоније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала