- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински министар: Русија неће напасти 20. фебруара, немамо информације да спрема офанзиву

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински војник
Украјински војник - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије до сада нису формирале ни једну ударну групу, што би указивало да се спрема напад на Украјину, изјавио је министар одбране Украјине Алексеј Резников.
Како је навео, подаци које има украјинска обавештајна служба, службе држава-партнера Кијева показују да је ситуација иста као у пролећа прошле године.
„Дакле, како ствари стоје сада, ни једна ударна група Оружаних снага Русије није формирана, што би наговестило да ће сутра кренути у офанзиву“, рекао је Резников у интервјуу телевизији ICTV.
Он је нагласио да постоје ризични сценарији и да су могући у будућности.
„Али данас, таква демонстрација, таква претња не постоји“, нагласио је Резников.
Министар је нагласио да да не „цени много“ сценарио могуће офанзиве Русије 20. фебруара, о чему је говорио командант Операције здружених снага Украјине Александар Пављук.
„Наше Оружане снаге, наша команда, Генералштаб имају разрађене све сценарије најгорих опција како би знали шта да раде у случају офанзиве“, објаснио је Резник.
У последње време Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СВЕТ
Звуци украјинског оружја и технике све гласнији: Присутни сви фактори за офанзиву на Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала