- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев: Живимо у времену када не можете да кажете све што мислите

© AP Photo / Andy BrownbillДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев осврнуо се на коментар везан за Новака Ђоковића на Аустралијан опену због којег је добио звиждуке од тамошње публике. „Живимо у времену када не можете да кажете све што мислите, али сам ја покушао да будем искрен“, казао је Рус.
Медведев је одмах после победе у четвртфиналу Аустралијан опена рекао да се запитао шта би Новак урадио, када је губио са 2-0 у сетовима од Феликса Оже-Алијасима.
„То ми се исплатило јер сам и даље млад. Морам да узимам оно што могу од најбољих. И Рафа и Роџер су то урадили много пута, али сам против Новака играо много више. Када сам ја долази на највиши ниво Рафа и Роџер су већ били често повређени, па сам против Новака више играо и тренирао са њим. Видео сам како је Новак играо против Циципаса и Музетија на Ролан Гаросу прошле године, на пример. Када сам у трећем сету имао нула самопоуздања питао сам се шта би најбољи играчи на свету урадили? Ја сам међу њима, али сам и даље веома млад и баш далеко по питању Гренд слем титула. Током свих мечева када бих мало падао, говорио сам себи: 'Само буди као Новак. Покажи му да си бољи'. То не може да функционише сваки пут, он је сада имао меч лопту и ја сам тада погодио добар први сервис, али се то неће увек дешавати“, објаснио је Медведев.
Други тенисер планете се осврнуо и на звиждуке публике на помен Новаковог имена. Звиждуке који су се променили у поклике када је поменуо Федерера и Надала.

„Звиждали су, да, али ја као особа покушавам да будем искрен. Не могу увек да кажем све што желим, јер живимо у времену када не можете да кажете све што мислите. То је била њихова реакција. Ја сам само желео да будем искрен и да им кажем како сам се осећао током меча. Публика је била генерално коректна, можда није само на самом почетку меча, и за мене и за њега“, јасан је био Данил.

Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Аустралијска публика се обрушила на Медведева јер је поменуо – Ђоковића! /видео/
Медведев се осврнуо и на то шта му је пролазило кроз главу када је губио 2-0.
„Размишљао сам о томе шта ће бити ако изгубим, вероватно ћу бити већ у свлачионици и резервисати авион за повратак кући. Ја сам тада одлучио да сервирам у страну. Други сервис би био тежи, тада вам рука мало дрхти, не знате шта да радите, а код првог само опалите по лоптици па шта буде. Било је много тешких и битних поена, не само та меч лопта, али мислим да сам то веома добро подносио од трећег сета“, казао је Рус и додао:
„Имао сам нула самопоуздања у прва два сета. Играо је ненормално, боље него што сам икада видео од њега и што је играо против мене на тренинзима. Било је надреално, али нисам ни ја играо на највишем нивоу, промашивао сам превише. У трећем сету сам имао нула самопоуздања, али сам покушао да се борим“.
Једно од питања новинара односило се и на начин на који је Оже-Алијасим стењао, а на тренутке је деловало као да га Данил имитира.
„Да будем искрен, у животу мислим да је то део мог карактера. Када причам са најбољим пријатељом или женом они се унервозе јер кренем да их ненамерно имитирам. Ја сам једноставно такав. Ако нађем новог пријатеља и често причам са њим почећу мало да га опонашам, а он ће се питати шта се дешава. То сигурно нисам радио намерно, али мислим да је он доста интензивно стења, па сам ја желео да стењем када сам се борио да преживим. О томе тада нисам размишљао, али сада када размислим мало боље, мислим да се то десило“.
Медведев ће се у ноћи између четвртка и петка у полуфиналу састати са Стефаносом Циципасом.
„Сигурно нећу кренути да играм једноручни бекхенд (као Циципас). Сигурно нећу ни да стењем као свој противник у сваком мечу, мислим да се то само сада десило несвесно“, нашалио се Медведев и наставио:
Денис Шаповалов, канадски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Шаповалов и даље љут на Надала: Није поштено, где је граница?
„Никад нисам доживео ово. Играо сам неке дуге мечеве, али никада да играм баш преко четири сата, а сада ће већ поноћ, и да два дана касније имам још један меч... Видећемо, они најбољи су успевали ово да ураде, тако да ако желим да будем део те групе, иако сам још далеко од њих, морам да дам све од себе да се опоравим што је боље могуће за меч са Стефаносом и да то урадим. Он је сјајан играч и морате да будете на највишем нивоу како бисте га победили“.
Уколико Рус на крају тријумфује и освоји Аустралијан опен, постаће први тенисер у историји који је након првог Гренд слема у каријери одмах на наредном подигао нови трофеј.
„Нисам то знао. Изненадићу се ако нико то никада није урадио. Имам још два меча, то је велики изазов за мене. На УС опену сам добио много самопоуздања, али пред собом имам много тешких противника. Мораћу да наставим да се борим и да победим и у наредна два меча, а ако то успем – исписаћу историју“.
Руски тенисер Данил Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Медведев спасао меч лопту, преокренуо и после спектакла прошао у полуфинале!
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Неко је Ђоковић, а неко Надал
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Инцидент из Мелбурна бацио ново светло на скандал из Њујорка /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала