- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Спутњик сазнаје: Михалков не долази у Београд

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаНикита Михалков
Никита Михалков - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Руски редитељ Никита Михалков због приватних разлога неће бити у могућности да посети Београд крајем фебруара, сазнаје Спутњик.
Како је раније најављено, славни руски редитељ је требало да буде гост Феста и да одржи приступну беседу у Српској академији наука и уметности (САНУ), у чије редове је као инострани члан изабран крајем прошле године.
Ипак, према нашим информацијама та посета ће бити отказана.
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Колико зависимо од Запада: Кустурица открива о чему ће причати са Михалковом и Стоуном у Београду
Академик Зоран Поповић раније је изјавио да посета Михалкова није 100 одсто потврђена.
Додао је да ће неколико новозабраних академика од маја одржати своје инаугуралне говоре у САНУ, а један од њих, дописни члан редитељ Слободан Шијан ће 9. марта имати свој мастерклас у академији у оквиру "Сусрета са ствараоцима".
Од других активности САНУ, Поповић је најавио за 29. март отварање изложбе "Великани српског грађевинарства - Од Инџинирске школе до данас" која се организује са Музејом науке и технике поводом 175 година Грађевинског факултета у Београду.
Изложба "Наслеђе у покрету - Истраживање археолошког локалитета Винча - Бело Брдо" предвиђена је за април у САНУ и приказаће "мултидисциплинарна истраживања локалитета, као и савремене методе и дигиталне алате очувања и заштите" те баштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала