- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија пребацује у Белорусију Су-35С

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаЛовац Су-30СМ белоруске авијације
Ловац Су-30СМ белоруске авијације - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Русија пребацује савремене ловце Су-35С на аеродроме у Белорусији где ће учествовати на војним вежбама, саопштило је руско Министарство одбране.
„Посаде вишенаменских ловаца Су-35С Источног војног округа, укључене у проверу снага за реаговање Савезне Државе, настављају са пребацивањем на аеродроме у Белорусији. Током лета, посаде врше међуслетања на аеродроме Централног и Западног војног округа како би се припремили за следећи лет и одморила посада“, саопштили су у ресору.
Након доласка у републику ловци ће ступити на борбено дежурство у оквиру провере функционисања јединственог система противваздушне одбране Савезне Државе. Руте летова Су-35С су састављене са минимумом међуслетања и уз узимање у обзир временске услове дуж целе руте.
Подсетимо, провера снага реаговања Савезне Државе одвијаће се у две фазе. Прва фаза трајаће до 9. фебруара и у оквиру ње је планирана реализација задатака образовања војних група у кратком временском периоду, организовање одбране важних државних и војних објеката, државне границе у ваздушном простору и то у оквиру јединственог регионалног ПВО система Белорусије и Русије. Биће извршена провера готовости снага ПВО за задатке заштите важних објеката на територији Белорусије.Током друге фазе од 10-20. фебруара биће одржава заједничка вежба „Савезничка одлучност 2022“.
Заједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Прве јединице Оружаних снага Русије стигле у Белорусију на војне вежбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала