- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Вашингтон жели лојалног председника Русије којим може да управља

© Sputnik / Максим БлиновМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Под вођством руског председника Владимира Путина Русија је постала јака и независна земља, а то не одговара Вашингтону, рекао је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин, коментаришући изјаву америчког председника Џоа Бајдена о могућим санкцијама против руског лидера.

„Све је дошло на своје место. Коначно је америчко руководство отворено рекло чему тежи: Вашингтон жели лојалног председника Русије којим може да управља“, наводи се у саопштењу Володина на Телеграму.

Како је додао, Сједињеним Америчким Државама не одговара то што је за време председника Владимира Путина Русија постала снажна и независна.
Према његовим речима, у свести Руса америчке санкције ће бити усмерене „против избора грађана Русије, а не против Путина“.

„Нећете вам то успети. Сви ваши поступци су непријатељски према нашој држави – Русији. То је постало свима очигледно“, поручио је он.

Раније је амерички председник Џозеф Бајден рекао да је у случају инвазије Русије на Украјину могуће увођење санкција лично руском председнику Владимиру Путину.
Односи Запада и Украјине пали су на најнижи ниво од Хладног рата због ситуације око Украјине. Запад оптужује Русију да припрема инвазију на Украјину, док Москва то негира и тражи гаранције да се НАТО неће ширити даље на исток.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Руске ракете пред америчким вратима
Џозеф Бајден и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СВЕТ
Бајден: У случају ескалације у Украјини могуће санкције лично Путину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала