- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрватица стала на пут српском чуду у Мелбурну

© Фото : Serbia ladies open/Marko DjokovicСрпска тенисерка Лола Радивојевић током турнира у Београду
Српска тенисерка Лола Радивојевић током турнира у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
Пратите нас
Талентована српска тенисерка Лола Радивојевић заустављена је у четвртфиналу Аустралијан опена за јуниоре, након што је од ње у два сета била успешнија Хрватица Петра Марчинко – 7:5, 6:2.
Српско чудо у Мелбурну није успело да приреди сензацију и да елиминише првог носиоца, односно најбоље рангирану јуниорку, 16–годишњу Хрватицу Марчинко.
Лола која је 2005. године рођена у Нишу пружила је жестокг отпор Петри, потврдивши огроман таленат који би уз прави рад могао да најави високе домете у сениорском тенису у будућности.
Уводна четири гема у четвртфиналу Аустралијан опена за јуниоре протекла су без брејка, а онда је Радивојевићева успела да отме сервис Хрватици.
Већ у следећем је потврдила брејк и повела резултатом 4:2. Ипак, Петра Марчинко која је имала улогу фаворита успела је да се врати у меч у десетом гему када је стигла до брејка.
Затим је без изгубљеног поена успела да освоји гем и да поведе, да би у следећем стигла до још једног брејка који јој је обезбедио освајање првог сета – 7:5.
Такав епилог очигледно је на псилошком плану и те како утицао на Српкињу која у наставку више није била на нивоу из првог сета.
Претрпела је губитак сервиса у четвртом гему и Хрватица се одлепила на 3:1, да би исто учинила и у осмом гему што је било довољно да слави са убедљивих 6:2 у другом сету, чиме је после сат и 11 минута игре изборила пласман у полуфинале Аустралијан опена.
Лоли којој је идол Ана Ивановић и која је поникла у ТК Јастребац , фантастично издање у Мелбурну дефинитивно би требало да послужи као звезда водиља за даљи ток каријере јер је пред њом светла будућност.
Лола Радивојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Српкиња бриљира у Мелбурну – за полуфинале против хрватске сензације
Аустралијанка Ешли Барти - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Познате полуфиналисткиње Аустралијан опена
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Медведев: Живимо у времену када не можете да кажете све што мислите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала