https://sputnikportal.rs/20220127/stari-ruski-recept-za-najsocnije-palacinke-1133570667.html
Стари руски рецепт за најсочније палачинке
Стари руски рецепт за најсочније палачинке
Sputnik Србија
Тешко је замислити омиљенију посластицу од сочних палачинки. Популарне су сада као и пре 30 или 50 година. Овај рецепт за палачинке има неколико трикова које... 27.01.2022, Sputnik Србија
2022-01-27T14:40+0100
2022-01-27T14:40+0100
2022-01-27T14:40+0100
русија
русија
русија – друштво
стил живота
друштво
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/09/1124808612_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_92af3636a2c1879b1db06aae8de4dcb8.jpg
Рецепт по коме су жене у совјетској Русији правиле палачинке веома је једноставан, а укућани и гости буду изненађени невероватним укусом и траже репете. Наше домаћице углавном не користе кефир и путер у својим рецептима, а то је оно што овде прави разлику.Састојци:ПрипремеПомешајте све састојке, претходно извађене из фрижидера и одстојале на собној температури. Замесите тесто. Не морате додавати соду бикарбону или квасац.Тесто се затим остави у фрижидеру на сат времена, па тако палачинке испадну ваздушастије.Загрејте тигањ, који би најбоље било да је од ливеног гвожђа. Сипајте тесто и пржите палачинке са сваке стране док не порумене.Сваку палачинку обилно подмажите отопљеним путером. Захваљујући овом састојку ивице палачинки се неће осушити. Наравно да су палачинке са путером калоричније, али имају невероватан кремасти укус, преноси руски портал Белновости.
https://sputnikportal.rs/20220117/recept-za-cudesni-hleb-koji-je-spasavao-srpske-vojnike-1133390222.html
https://sputnikportal.rs/20210308/pivo-kvas-i-vino-ruski-kuvar-na-dan-maslenice-otkriva-najekstravagantnije-sastojke-za-palacinke-1124798936.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/09/1124808612_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_f3dc651cd015a8da217594f7240d05d4.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, русија – друштво, стил живота, друштво, магазин
русија, русија – друштво, стил живота, друштво, магазин
Стари руски рецепт за најсочније палачинке
Тешко је замислити омиљенију посластицу од сочних палачинки. Популарне су сада као и пре 30 или 50 година. Овај рецепт за палачинке има неколико трикова које сигурно нисте значи.
Рецепт по коме су жене у совјетској Русији правиле палачинке веома је једноставан, а укућани и гости буду изненађени невероватним укусом и траже репете. Наше домаћице углавном не користе кефир и путер у својим рецептима, а то је оно што овде прави разлику.
Помешајте све састојке, претходно извађене из фрижидера и одстојале на собној температури. Замесите тесто. Не морате додавати соду бикарбону или квасац.
Тесто се затим остави у фрижидеру на сат времена, па тако палачинке испадну ваздушастије.
Загрејте тигањ, који би најбоље било да је од ливеног гвожђа. Сипајте тесто и пржите палачинке са сваке стране док не порумене.
Сваку палачинку
обилно подмажите отопљеним путером. Захваљујући овом састојку ивице палачинки се неће осушити. Наравно да су палачинке са путером калоричније, али имају невероватан кремасти укус,
преноси руски портал Белновости.