- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Узбуна у Фиренци због српског златног дечка – политичар није бирао речи: „Понижавање вредности!“

© Фото : Mašimo Paolone/LaPreše via APДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Душан Влаховић ускоро ће и званично постати нови фудбалер Јувентуса, због чега трпи увреде навијача Фиорентине. Колико је српски нападач важна тема италијанског града говори и то да су се огласили и Дарио Нардела, градоначелник Фиренце, и Матео Ренци, бивши премијер Италије, који је рекао да је бесан.
Питање тренутка је када ће Душан Влаховић проћи прегледе и потписати петогодишњи уговор са Јувентусом.
Ту вест су „на нож“ дочекали навијачи Фиорентине, а због Душановог одласка није срећан ни Дарио Нардела, градоначелник Фиренце, који је за италијанске медије открио колико га је погодио дуго очекивани трансфер.
„Као навијач, не могу да порекнем жал што нас играч који је дао највећи допринос првог дела сезоне, напушта средином исте. И што је још горе, иде у тим који нам је према табели директан конкурент“, истакао је Нардела.
Са друге стране, Ренци, иначе велики навијач Виоле, највише је критиковао клуб.
Пред камерама смо па морам да се уздржим да не псујем. Ово је као дан жалости у Фиренци. Имао сам 15 година када је Роберто Баођ продат Јувентусу и ишао сам на протесте на Пјаци Савонарола. Бесан сам. Зашто Фиорентина мора све и увек да прода Јувентусу? Макар их пошаљите у неке друге клубове, изјавио је Ренци за телевизију Ла7.
Наредла жали што је моћ клубова отишла у руке појединаца, због чега су се изгубили играч који читаву каријеру проведу у једном тиму.
„То је још једна демонстрација фудбала који се све више удаљава од навијача и аутентичности. Фудбалом управљају људи који не би смели да имају сву ову моћ. Романтична верзија фудбалера заставе је одавно избледела. Страсти и вредности се газе и понижавају оваквим догађајима“, рекао је градоначелник Фиренце за „Газета дело Спорт“.
Влаховићев уговор у Фиорентини важи до 2023. године, али је било јасно да ће Италијани морати раније да пусте српског нападача.
Верује се да ће трансфер Душана Влаховића износити 75 милиона евра и тиме постати највећи зимски трансфер италијанског фудбала, али и највећи трансфер једног српског фудбалера икада, пошто ће бити оборен рекорд Луке Јовића, који је претходно за 60 милиона евра прешао из Ајнтрахта у Реал Мадрид.
Према информацијама познатог италијанског новинара Фабриција Романа, договор између клубова, али и новог тима и играча, већ је склопљен.
Поред 75 милиона евра у каси екипе из Фиренце, нападач репрезенације Србије би требало да потпише уговор вредан седам милиона евра нето годишње.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
„Он је гладан, љут, никада задовољан“ – и он је најубојитије оружје из Србије!
Футсалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Русија разбила Хрватску на Европском првенству!
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Влаховићу прете смрћу: „Ни телохранитељи ти неће помоћи“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала