- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Која два симптома на ноктима указују на повишен холестерол

© pixabayНоге
Ноге - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
На ноктима ногу се могу појавити знаци који указују на повишен ниво холестерола у организму, објавило је британско издање листа „Сан“.
Важно је да се на време примете такве промене с обзиром да холестерол повећава ризик од кардиоваскуларних обољења, укључујући инфаркт и мождани удар који су међу првим узрочницима смртности на Земљи.
У британском Добротворном фонду за истраживања кардиоваскуларних болести су навели да о високом нивоу холестерола могу да укажу ломљиви нокти на ногама или нокти који споро расту.
Експерти тврде да ти симптоми могу настати због променама у исхрани или услед недостатка калцијума. У случају да се ови симптоми појаве без неких промена у начину живота, онда је неопходно обратити се лекару.
Понекад људи и не знају да имају повећан холестерол док се не догоди инфаркт или мождани удар. То је разлог што холестерол зову „тихим убицом“.
Висок ниво холестерола могу изазвати такозване болести периферних артерија у којима се нагомилавају масне наслаге које блокирају артерије. То може изазвати неке појаве на ноктима ногу због ограниченог протока крви на стопалима.
Фрижидер пун воћа и поврћа - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
РУСИЈА
Руски кардиолог открива како без таблета снизити холестерол
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала