- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Компанија „Воли“ откупила тираж свих црногорских новина

© Sputnik / Бобан НововићТираж дневних новина у Црној Гори откупила компанија Воли
Тираж дневних новина у Црној Гори откупила компанија Воли - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Подгоричка компанија „Воли“ јутрос на касама тог ланца трговина дијели бесплатне примјерке свих дневних новина у Црној Гори „Дан“, „Вијести“ и „Побједа“.
Све дневне новине у Црној Гори су јутрос имале насловну страну са логом „Волија“ и насловом „Ко и зашто руши највећег послодавца у Црној Гори“.
На четири стране, двије на почетку и двије на крају омота свих откупљених дневних новина, постављају се многобројна питања о томе какав је интерес да се руши компанија „Воли“.
На трафикама у Подгорици нема више примјерака црногорске дневне штампе, што се није десло у последњих неколико година.
Ова компанија је у неколико наврата сумњичена да у контејнерима са бананама из Латинске Америке долази и кокаин.
Посљедња већа пљенидба од пола тоне кокаина догодила се прије десетак дана у централном магацину „Волија“ у Подгорици, када су кокаин пријавили радници.
До данас је само ухапшен шпедитор из Бара. У Бару су организовани и протести да се шпедитор пусти на слободу, а да се ухапсе прави виновници тог посла са кокаином.
Власник компаније „Воли“ је Драган Бокан, који је и директор Кошаркашког клуба "Будућност из Подгорице, АБА-лигаша.
„Таман када мислите да новинарство не може да падне ниже, власници медија у Црној Гори нас увјере да и од најнижег има ниже. Јутрос је цјелокупни тираж дневне штампе откупио Драган Бокан, увио их у рекламу своје компаније, и дијели џабе народу и увјерава га да му неко већ година упорно смјешта коакин у товаре банане. Ко не вјерује нема шта јутрос да тражи на киосцима, па боље му је да уз хљеб, бурек, паприке и парадајз, данас у „Волију“ добије свој примјерак „Волија““, каже за Спутњик Иван Милошевић, генерални секретар Удружења новинара Црне Горе.
„Питам се да ли је маркетинг постао толико моћан да може да ућутка новинаре и сваку критичну ријеч о ономе што ових дана гледамо у Црној Гори. Уколико и остали крену путем Бокана у Црној Гори више неће бити ни штампе, нити новинарства, све ће бити претворено у сирову пропаганду људи којима је једини пословни успјех што су се налазили у близини бившег режима. Новинарство силовито јури у црногорске политичке и информативне црне рупе. Оне гутају све, па и очигледне доказе ко и како шверцује кокакин у Црној Гори. Нека нам је са срећом нови новинарски кодекс – Све за паре, паре ни за што!“, каже Милошевић.
Банане - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
РЕГИОН
Чији је кокаин пронађен у Логистичком центру компаније „Воли“
Кокаин - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
РЕГИОН
Нови детаљи о заплени кокаина: Како је сумњиви товар стигао до магацина
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РЕГИОН
Црна Гора: У магацину „Волија“ полиција пронашла око 400 килограма кокаина /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала