- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Завршница за инфаркт – Шведска против Шпаније за кров Европе! /видео/

© REUTERS / BERNADETT SZABOДетаљ са утакмице Шведска - Француска, Европско првенство рукомет
Детаљ са утакмице Шведска - Француска, Европско првенство рукомет - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Мушка рукометна репрезентација Шведске победила је Француску 34:33 (17:14) и пласирала се у финале Европског првенства које се одржава у Мађарској и Словачкој.
У завршници утакмице виђена је велика драма, Шведска је имала +2 у последњем минуту, али и играча мање.
Швеђани су на 35 секунди до краја изгубили и Француска је из контре смањила на -1 (33:34), а затим је Пелас направио кораке и уследила је нова контра.
Лопта је дошла до Фабрегаса, али је Андреас Паличка сјајном интервенцијом одбранио и одвео репрезентацију у финале. Тамо ће играти против Шпаније.
Француска, која је актуелни олимпијски шампион, била је фаворит против Шведске, али, баш као у сусрету Шпаније и Данске, победа је отишла у руке репрезентације која је била у подређеном положају пре почетка.
„Триколори“ су боље отворили сусрет, брзо су дошли до +4 (7:3), али су Скандинавци подигли ниво игре, бриљирао је Паличка и убрзо је био егал на семафору.
Уследио је невероватан пад у игри Француске, потпуно су стали у финишу полувремена, Шведска је преузела контролу и на паузи је имала +3, 17:14.
У другом полувремену Швеђани су одржавали предност, крупним корацима су ишли ка финалу, али на крају су умало све упропастили.
Последњи тренуци протекли су у драми, Француска је на почетку 60. минута имала два гола заостатка, али је завршним секундама била у прилици да изједначи.
Фабрегас је промашио и Шведска је прошла у финале - заслужено.
Страшна Шпанија у финалу Европског првенства!
Гол за Светско првенство – у последњој секунди продужетка! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала