Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: СПС ће подржати Вучића у трци за председника

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да напредњаци и социјалисти, који ће на изборе изаћи одвојено, настављају сарадњу, без обзира на форму изласка на изборе, наводећи да ће СПС свакако подржати Александра Вучића у трци за председника Србије, али да нису сигурни да би неки други кандидат којег би СНС предложио, добио подршку СПС-а.
Дачић је после састанка делегација СНС и СПС рекао да су социјалисти поносни на резултате 10-огодишње сарадње, који су, каже, променили лице Србије и такви су да се може рећи да је вредело радити на њима.
“Ово је наш трећи састанак међупартијски, а још на првом састанку на предлог председника Вучића, договорили смо се да ћемо сарадњу да наставимо, без обзира на форму у којој излазимо на изборе. То можда некоме није, али је заправо најважније”, рекао је Дачић.
Он је поновио да ће СПС подржати Александра Вучића као заједничког кандидата за председника.
"Разни људи кажу да СПС треба да има свог кандидата. Имамо ми свог кандидата, имали смо га и 2017. године, то је Александар Вучић. Нећу да се мешам у одлуке СНС, али што се нас тиче, ако је Вучић кандидат за председника Србије, он је наш заједнички председнички кандидат”, рекао је Дачић.
Он је, међутим, указао да би, будући да та одлука још није донета у оквиру СНС, став социјалиста био драстично промењен, уколико Вучић то не би прихватио.
“Питање је да ли ми можемо да прихватимо другог кандидата”, рекао је Дачић и додао да и овом приликом тера Вучића да прихвати председничку кандидатуру.
Када је реч о листама за парламент и локалне изборе, Дачић је рекао да две странке никада нису политизовале то питање, већ је то ствар аналитике - шта доноси најбољи резултат и највише мандата после избора.
“Када се подвуче црта, закључак се намеће - да је бољи резултат ако идемо одвојено, СНС са својим, а СПС са својим партнерима. Очекујемо да тај резултат буде довољан да можемо да наставимо сарадњу и да имамо већину и у следећем саставу републичког парламента, али и других органа власти”, рекао је Дачић.
Он је истакао и да напредњаци и социјалисти не разговарају о цифрама, броју посланика, нити о министарским местима, већ искључиво о циљевима, а то је, каже, да када прођу године власти, свако може да се пита шта је оставио у политичко наслеђе.
Према његовим речима, за протеклих 10 година много је урађено што ће остати као политичко наслеђе Александра Вучића, СНС-а, али и СПС-а, који су радили заједно.
“Сигуран сам да ћемо победити на изборима, да ће Вучић као заједнички председнички кандидат победити у првом кругу и да ће листе СНС и СПС освојити убедљиву већину у броју посланика и одборника”, закључио је Дачић, пренео је Танјуг.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
СРБИЈА
Вучић: СНС и СПС за наставак сарадње, на изборе одвојено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала