- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МСП Русије: Прилог швајцарске ТВ о „нагомилавању руских снага“ – фејк, хистерија достигла максимум

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије саопштило је да је хистерија западних медија у вези са руско-украјинским односима достигла максимум, али да је све превазишла швајцарска ТВ СРФ која је објавила прилог са насловом „Русија гомила војску на граници са Украјином“.
Заправо се ради о припремама за одбрамбене руско-белоруске маневре „Савезничка одлучност 2022“ у којима учествују јединице Источног војног округа, објашњавају у Министарству.
Како се наводи у саопштењу, швајцарска ТВ је направила нову хорор причу за необавештену публику коју годинама хране таквим лажним вестима.
Швајцарским новинарима су сугерисали да се обрате руском Министарству одбране да их упознају са чињеницама и да им објасне шта значи „провера одбрамбеног потенцијала“.
„Хистерија у западним медијима око руско-украјинских односа достигла је максимум, или боље речено, крајњи стадијум лудила. Прилози су све апсурднији, али све је превазишла швајцарска ТВ која је емитовала прилог под називом ‘Русија гомила снаге на граници са Украјином’ “, наводи Министарство.
Кадрови које је објавила телевизија, наводи се у саопштењу, подсећају на материјале који се могу наћи на Гуглу када се као кључне речи наведу – Русија, зима, војна техника.
„О спољнополитичком приступу Русије детаљно и редовно говори и министар спољних послова Сергеј Лавров, чије се интервјуи и изјаве, узгред, преводе на немачки. Колико јуче министар је у интервјуу за четири радио станице рекао јасно да јасније не може бити: ‘Ако је до Руске Федерације, рата бити неће. Ми не желимо рат’. Тако да питање хоће ли бити рата треба постављати на другим адресама: у Вашингтону, Бриселу, Кијеву“, истичу у Москви.
Запад, укључујући и медији, месецима оптужују Русију да намерава да изврши инвазију на Украјину због чега концентрише снаге у близини границе са Украјином. У Москви су небројена пута демантовали те тврдње као потпуно неосноване и истакли да се оне користе као покриће за даље приближавање НАТО руским границама.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
РУСИЈА
Лавров: Упозорили смо Америку – на безобразлук ћемо одговорити адекватно /видео/
Лажне вести, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Подкаст
Бесни западни пропагандни рат против Русије, Срби су то већ искусили | Свет са Спутњиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала