- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србину нико не може ништа – Опачић разбио Албанца, а онда открио шта се десило пред борбу /видео/

© Фото : YoutubeScreenshot@ONE ChampionshipРаде Опачић, српски кик-боксер
Раде Опачић, српски кик-боксер - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Српски кик-боксер Раде Опачић наставио је да ниже победе у „ONE“ шампионату, овог пута после техничког нокаута против Албанца Франческа Џаје у борби до које умало није дошло због позитивног теста на корону и изолације у Сингапуру.
Српском кик-боксеру ово је била четврта победа у низу, међу којима је и велики тријумф против легендарног Ерола Цимермана, а занимљиво је да су све борбе завршаване нокаутом у другој рунди.
Опачић је уједно зарадио и нових 50.000 долара на име премије за најбољи меч вечери.
Српски борац је нешто спорије ушао у дуел, допустио је противнику неколико отворених удараца, али је од једног тренутка потпуно преузео контролу.
Албанац је примао све више и више снажних удараца, а одговора практично да није ни било. Џаја је на око минут до краја друге рунде остао без снаге, па је због силине и учесталости ударац Опачића пао, а судија је прогласио крај.
После ове победе, четврте у четири меча, медији су Опачићу најавили велике успехе у будућности, а он се огласио поруком којом је описао да до дуела са Џајом умало није дошло.
„Као што сте сви видели све се завршило како се само пожелети може, али кренуло је како не треба. На ПЦР тестирању по доласку у Сингапур и тренер и ја смо били позитивни. Четири дана смо били затворени у собе, без тренинга, без могућности да се прошетамо ходником. Искрено, није нам било добро. Осећај као да си у самици, а цео меч ти зависи од резултата следећег теста“, присетио се Опачић и наставио:
„Нервоза на врхунцу све време, али на сву срећу дан и по пред меч стиже негативан резултат. Излазимо из соба, одрадили смо један тренинг у четвртак и лагано истезање у петак на дан меча и тако дочекали борбу. Као што рекох, почетак никад гори, али зато крај какав се пожелети може. Меч одрађен тактички, презадовољан сам наступом, резултатом и наравно бонусом за меч вечери“.
Србин бије за медаљу: Пето везано злато на светским првенствима
Ударци од којих застаје дах /видео/
Слободан Максимовић Лимп: Како сам сликао селфи са Владимиром Путином | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала