- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији се отвара први роботизовани хотел – вештачка интелигенција замењује људе

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаСтамбени комплекс универзитета у Инополису
Стамбени комплекс универзитета у Инополису - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
У првом руском граду ИТ стручњака Инополису који се налази у Татарстану до краја 2022. године биће отворен роботизовани хотел, саопштио је премијер Татарстана Роман Шајхутдинов.

„У току је изградња првог дела хотела са 30 соба. У њему ће бити максималан број аутоматизованих и роботизованих процеса. Вредност пројекта је нешто мање од пола милијарде рубаља (око шест милиона евра)“, прецизирао је премијер.

Како се наводи у опису пројекта на сајту грађевинске компаније, компјутери ће анализирати преференције гостију, узимајући у обзир 300 параметара.
Програм ће анализирати спољни изглед госта, оцениће у којој мери је уморан и изнети претпоставке о његовом расположењу. Полазећи од тога, рачунар ће подесити температуру и осветљење у соби, понудиће чај, кафу и храну.
Роботизација хотела ће омогућити да се сведе на минимум број особља. То ће омогућити да се уштеди на порезима и платама, што ће пружити прилику гостима да изнајме собу по цени хотела са три звездице.
Хотел гради грађевинска компанија из Санкт Петербурга „КРавт инвест). Пројекат се реализује уз подршку Универзитета Инополис.
Инополис је почео да се гради 2012. године усред поља, на 40 километара од Казања, а званично је отворен 9. јуна 2015. године. Инополис је први град у Европи где је могуће користити услуге таксија са ауто-пилотом. Татарстан развија град као центар за привлачење ИТ компанија.
Град Инополис у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2018
Како се живи у паметном руском граду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала