- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пет начина помоћу којих можете да смањите месечне трошкове

CC0 / Pixabay / Штедња — илустрација
Штедња — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Правилна расподела и управљање месечним приходима није лак посао, али постоје начини помоћу којих могу да се смање трошкови.
Једном када научите како да располажете располагати стеченим новцем, као и где и на који начин да уштедите, живот ће вам постати лакши, па ћете моћи да приуштите све оно што раније нисте.

Искључити електричне уређаје када нису у употреби

Избегавајте рад електричних уређаја у „станд бај“ начину рада кад год је то могуће. Искључи ТВ приликом дужег боравка ван куће.
„Стенд бај“ начин рада код разних кућних уређаја, а посебно телевизора, троши и до 6 посто електричне енергије у домаћинству. Такође, искључујте светло у просторијама у којима нико не борави.

Не бацајте храну

Велики део новца већина људи потроши на храну, зато је важно да се не купују намирнице које нећете јести. Ако сматрате да бацате превише хране након оброка, предлаже се да пажљиво испланирате јеловник за целу недељу. Тако ћете тачно знати шта од намирница треба да се купи. Такође, можете скувати веће количине хране, па вишак замрзнути и искористити за дане кад не стижете да спремате оброке.
На тај начин постоји мања вероватноћа да ћете у недостатку времена наручити доставу или отићи у ресторан, што је исто велика уштеда.

Куповина на акцијама

Без обзира да ли је реч о одећи, обући, кућним апаратима, средствима за чишћење, комадима намештаја или чак храни, увек је паметно да се купује на снижењима.

Пратите месечне трошкове

Пратите сталне месечне трошкове како би знали колико новца морате на почетку месеца да одвојите, а с којим износом заправо располажете. Водите евиденцију колико сте потрошили у продавници, колико сте новца у месецу издвојили на нову одећу, а колико на изласке.
На тај начин добићете увиди у то где највише одлази новац и шта може да се промени да би га задржали у новчанику.

Штедња

То је још један начин на који може да се преузме контрола над финансијама. Дугорочно није најмудрији потез одмах сутрадан потрошити уштеђен новац, јер то задовољава само тренутне потребе.
Савет је да се сваког месеца одреди износ који планирате да ставите са стране и уплатите на штедњу, пренео је портал „Кликс“.
Плаћање картицом - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
ЕКОНОМИЈА
„Пластика“ прогута зараду: Зашто картицама не може да се плати у свим радњама
Стан - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Не плаћа се само квадрат: Који су „скривени“ трошкови приликом куповине стана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала