- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: Спрема се велики рат, очекујемо помоћ и других држава, не само Русије

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Стрела 10" војске Доњецке Народне Републике на војним вежбама
Ракетни систем Стрела 10 војске Доњецке Народне Републике на војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Поред Русије, постоји и друге држава које су спремне да пруже војно-техничку помоћ Донбасу, саопштио је заменик начелника управе Народне милиције самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин.

„Мораћемо се обратити нашим пријатељима који би нам помогли војно и војно-техночки да зауставимо агресију Украјине на становнике Донбаса… Мислим да прво треба рећи да ће помоћ стићи. То ће саопштити наши пријатељи, не само Русија“, рекао је представник републике телевизији „Русија 1“.

Басурин није рекао о којим државама се ради, нагласивши да постоји много непризнатих република које се позитивно односе према људима који се боре за своју независност“.
По његовим речима, провокације у Донабсу се спремају на амерички и британски новац. Он је нагласио да Кијев већ има план инвазије на територију Донбаса.
„Спрема се велики рат против становника Донбаса“, додао је Басурин.
Власти самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) саопштиле су раније да су украјинске власти разместиле око 120.000 војника на линији разграничења у Донбасу.
Украјински војници у близини контакт линије у Луганској области - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
РУСИЈА
Доњецк: Украјина планира офанзиву на Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала