- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

„Лада нива монстер“: Немци направили „чудовишну“ верзију легендарног теренца /видео, фото/

© Фото : Youtube/LADA/PrintscreenЛада нива бронто
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Легендарна „лада нива“ добила је „чудовишну“ верзију, пошто је немачка тјунерска кућа „Зубр“ направила „нову монстер“ и понудила по цени од 44.000 евра.
„Лада нива монстер“ у немачкој изведби има далеко веће точкове него оригинална верзија, као и проширене блатобране, а резервни точак, због величине, морао је да заврши на задњим вратима. „Монстер нива“ добила је и ново вешање и бранике, па јој је и одстојање од тла далеко веће него у оригиналу, чак 15 центиметара више од стандардне „ниве“.
Офарбана је специјалном бојом отпорном на огреботине и корозију, има и посебно урађену решетку хладњака захваљујући којој округла ЛЕД светла изгледају агресивније. Немци су јој додали додатне усиснике на хауби и Ц-стубу, тзв. сноркел који служи као издувна грана при вожњи кроз дубоку воду, али и два ауспуха назад и степеник са стране, пише „Карскупс“.
Из немачке компаније наводе да су драстично изменили и „нивино“ подвозје, па је добила вешање за вожњу по екстремно тешким теренима, као и заштиту пода и механичких компоненти.
Мотор је остао исти, добро познати бензинац од 1,7 литара са 83 коњске снаге које се преносе преко петостепеног мануелног мењача на сва четири точка.
У унутрашњости, „нива монстер“ има кожна седишта и затамњена стакла, а пошто је заснована на најновијем пакету опреме, има и клима уређај, грејана седишта, електричне ретровизоре, даљинско закључавање...
Немачка компанија наводи да купци могу да наруче још опреме за „ниву монстер“, али и другачије варијанте легендарног теренца по жељи купца, а за израду им је потребно око 12 недеља.
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
РУСИЈА
Шта све може најмоћнија верзија „ладе ниве“ /видео, фото/
Лада нива травел - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
РУСИЈА
„Конкурент дастеру, козачки кајен": Како је познати немачки часопис оценио нову „ладу ниву“ /видео/
Лада нива у шуми - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СРБИЈА
Пење се и уз масну бандеру: Зашто Срби воле „ладу ниву“ и због чега не могу да је купе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала