- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске трупе пребачене 10 хиљада километара у оквиру провере снага за реаговање

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаБорбена возила пешадије БМП-2 током војних вежби трупа Источног војног округа Русије
Борбена возила пешадије БМП-2 током војних вежби трупа Источног војног округа Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Снаге Источног војног округа Русије распоређене су на удаљености до 10 хиљада километара у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
„У складу са одлуком председника Русије и Белорусије, проверавају се снаге за реаговање Савезне државе. Из састава Оружаних снага Русије укључени су органи војне команде и јединице Источног војног округа. Тренутно је у току прва етапа провере. Трупе су распоређене на удаљености до десет хиљада километара, а такође су премештене јединице авијације и одреди за противваздушну одбрану“, рекао је Шојгу.
Према његовим речима, „у оквиру Јединственог регионалног система ПВО Белорусије и Русије организована је заштита и одбрана државних и војних објеката и државне границе у ваздушном простору“.
Шојгу је додао да је руска страна „у оквиру добровољне транспарентности“ информисала стране партнере о одржавању војних вежби од 10. до 20. фебруара. Шојгу је, при томе, нагласио да Русија и Белорусија нису биле у обавези да то учине.
Провера снага Савезне државе одвија се у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Панцир С1 - самоходни ракетно-топовски копнени систем  - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
РУСИЈА
У Белорусију пребачена дивизија руских система „Панцир С“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала