- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велика Британија се војно враћа у БиХ

CC0 / Pixabay / Босна и Херцеговина
Босна и Херцеговина  - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Влада Уједињеног Краљевства разматра начине на које може поново појачати војни ангажман у БиХ, потврђено је бањалучким Независним новинама у Амбасади те земље у БиХ.
"Уједињено Краљевство остаје снажно посвећено сигурности и стабилности БиХ и целог западног Балкана. Иако немамо планове за повећање присуства у погледу учешћа у мировној операцији, сагледавамо начине да појачамо наш војни ангажман у БиХ, укључујући билатерално и путем Главног штаба НАТО-а у Сарајеву", навели су из Амбасаде.
Из овог одговора се, пишу Независне, може закључити да се војници те земље не би враћали у ЕУФОР, из којег су изашли када је ступио на снагу споразум о односима с ЕУ након њеног изласка из тог блока, него да би њихов војни ангажман могао бити реализован путем НАТО-а или уз споразум између УК и БиХ.
Независне подсећају да су ових дана добили незваничну информацију да ће НАТО повећати своје трупе у БиХ за време одржавања избора.
Међутим, кажу, да је ово постала уобичајена пракса, с обзиром на то да НАТО увек пред изборе у БиХ пошаље додатне војнике.
Да ли би евентуални британски ангажман био у склопу ових аранжмана или нешто ново - засад није познато, пише бањалучки дневник.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала