00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
И прадеда Виктора Троицког задужио Србију
06:55
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
16:00
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта се дешава са организмом ако нагло избаците слаткише

CC0 / / Слаткиши
Слаткиши - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Покушавајући да изгубе тежину, многи људи одустају од слаткиша. Међутим, ово може бити штетно, сматра руска дијететичарка Ана Малехина.
Пролеће је све ближе и све више људи иде на дијету – а на првом месту се одричу шећера. До чега то може довести и како смањити негативан ефекат таквог самоограничавања објашњава дијететичарка у интервјуу за радио Спутњик.

„Зависност од шећера још није научно доказана, тако да нема одвикавања од шећера у буквалном смислу те речи. Али у исто време, људи који конзумирају много шећера осећају тешку нелагоду када га одбију, као код апстиненције. „Човек може да почне да осећа губитак енергије јер је слатка храна за њега била извор угљених хидрата, који су главни извор енергије“, објаснила је Мелехина.

Ако желите да смањите количину шећера коју једете и да не патите од „кризе“, онда морате да пронађете одговарајућу замену за слаткише, напомиње нутрициониста.

„Ако само уклоните шећер и ништа не додате заузврат, онда ће доћи до мањка угљених хидрата и дефицита енергије. Наш задатак је да повећамо унос других угљених хидрата уз смањење шећера. Обично почињем са својим пацијентима повећањем сложених угљених хидрата, а не смањењем шећера“, нагласила је она.

Ако дозволите себи да једете хлеб, тестенину, пиринач и кромпир, физиолошка потреба за шећером ће се смањити, а особа ће се осећати пријатно.
Да ли ће се Шарановић зауставити на 16,678 одсто деоница Краша - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
ДРУШТВО
Три састојка у храни опаснија и од шећера
 - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
ДРУШТВО
Ово је најбоља храна у борби против жеље за шећером
Брашно  - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Шта је заправо истина о миту о четири беле смрти - открива српски професор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала