- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Медведев је у праву – постоји русофобија“

© REUTERS / MORGAN SETTEРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Добро познато лице у Русији, новинар и коментатор Дмитриј Губернијев, послао је поруку Данилу Медведеву, након што је руски тенисер био разочаран понашањем публике у финалу Аустралијан опена.
Медведев је после великог финала одржао монолог на конференцији за медије изразивши велику разочараност понашањем навијача на „Род Лејвер“ арени током финала Аустралијан опена.
Губернијев је сагласан са Медведевом, који је рекао да је на трибинама владала русофобија, али је исто тако указао на чињеницу да је једне стране и сам крив.
Данил Медведев и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
21. ловор без 21 грама
„Медведев је у праву када је рекао да у тенису постоји елемент русофобије, али шта је очекивао? Пре финалног меча вешто се борио са негативном енергијом. Морате бити спремни да примите ударац, а затим да будете што хладнокрвнији. Он против тога може да се бори хумором, али овога пута је био емотиван“, рекао је Губернјиев, а преносе руски медији.
Навијачи су били изузетно некултурни, са трибина су стизали различити вређајући коментари.

„Данил зна озбиљно да иритира противнике и навијаче. Желим му да остане јак. Мало је вероватно да ће се ситуација ускоро променити, чак и када он постане први рекет света. Он треба да промени минус у плус, односно да управља ситуацијом и промени свој однос према њој. За великог спортисту таква мржња је само нешто што може да га додатно мотивише. Тако је и било до сада, али се у финалу нешто променило“, закључио је познати руски коментатор.

Сличну поруку Медведеву послао је и Аслан Карацев, рекавши да Медведев није могао ништа друго да очекује, али лако је причати са стране и говорити како је нормално што људи масовно подржавају Надала или Федерера.
Овде се не ради о томе, већ о основној култури која је изостала у финалу овогодишњег Аустралијан опена.
21. ловор без 21 грама
Карацев има поруку за Медведева: „Мислим да ће схватити пре или касније...“
Мрачна страна Надаловог чуда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала