Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

НАТО и Кфор о ситуацији на Косову и Метохији: Мирније, али не увек

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGA German armoured vehicle part of the NATO-led KFOR troops drives past a herd of sheep 17 June 1999 in Orahovac, south western Kosovo.
A German armoured vehicle part of the NATO-led KFOR troops drives past a herd of sheep 17 June 1999 in Orahovac, south western Kosovo. - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Ситуација на Косову и Метохији је сада много мирнија него што је била, али понекад и даље долази до тензија, саопштили су НАТО и Кфор на друштвеним мрежама, уз констатацију да су „косовске снаге предвођене НАТО-ом/Кфором и даље кључне за стабилност у региону“.
Ова порука је објављена док је у току посета евро-америчког двојца - Мирослава Лајчака и Габријела Ескобара који покушавају да поново покрену дијалог на високом нивоу између Београда и Приштине, преноси портал Коссев.
За сада није потврђено да ли ће се Лајчак и Ескобар данас, пре одласка у Београд, срести и са неким из ове војне мисије.
НАТО је ову поруку објавио уз кратак промотивни видео са севера покрајине и подсећање да су се ту донедавно налазиле барикаде локалних Срба након спора Приштине и Београда око регистарских таблица.
У поруци се подсећа да је Кфор трећи у ланцу за реаговање у таквим ситуацијама, након такозване Косовске полиције и Еулекса, што значи да је „ситуација озбиљна“ када се Кфор позове у помоћ.
„Наш посао није да одлучујемо ко је у праву, а ко није, већ да помогнемо да се овде одржи мир“, закључује се у поруци.
Славко Симић, лидер Српске листе Горан Ракић и Срђан Вуловић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СРБИЈА
Представници Српске листе са Лајчаком и Ескобаром: Најхитније појачати безбедност Срба
Заставе тзв. Косова,ЕУ,  САД и Албаније у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СРБИЈА
Порука Америке и ЕУ из Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала