- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Формирана радна група за Мирослављево јеванђеље

© Sputnik / Дејан СимићМирослављево јеванђеље
Мирослављево јеванђеље - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Експертска радна група за преглед кодекса „Мирослављевог јеванђеља“ одржала је данас конститутивни састанак у Министарству културе и информисања.
„У њеном саставу су еминентни стручњаци из области проучавања и познавања српског рукописног наслеђа професор доктор Ðорђе Трифуновић, академик Јасмина Грковић Мејџор и професор доктор Виктор Савић, виши научни сарадник из Института са српски језик САНУ“, саопштило је министарство.
Радну групу за преглед ове „старе и ретке књиге од изузетног значаја“ формирала је потпредседница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић, каже се у саопштењу.
Kако је наведено, „радна група ће у оквиру свог рада прегледати рукопис 'Мирослављевог јеванђеља' и утврдити редослед и континуитет текста и о томе сачинити извештај Министарству културе и информисања“, преноси Танјуг.
„Преглед рукописа 'Мирослављевог јеванђеља' биће обављен у складу са Стручним упутством о условима чувања и излагања 'Мирослављевог јеванђеља' који је донела Народна библиотека Србије“, саопштило је министарство.
Мирослављево јеванђеље - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
КУЛТУРА
Министарство културе: Констатоване су промене на Мирослављевом јеванђељу - формираћемо комисију
Мирослављево јеванђеље - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СРБИЈА
Две ствари баш збуњују: Ко је погрешно послагао листове Мирослављевог јеванђеља?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала