- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Плод Медитерана лечи чак 60 врста болести

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаМаслине
Маслине - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Омиљени плод Медитерана и неизоставан састојак медитеранских јела, осим јединственог укуса краси и савршен спој витамина и минералних састојака. Управо због тога се маслине још од древних времена користе као лек и верује се да лече чак 60 врста болести.
Захваљујући високом садржају витамина Е маслине се сврставају међу важан антиоксиданс. Поред тога у себи садрже многе хранљиве и лековите материје, какви су витамин Ц, Д, А, K, биљне масти, беланчевине, бета-каротен, ензиме, незасићене масне киселине, омега-3 киселину, олеуропеин, олиенску киселину, стеаринску киселину, палмитинску киселину, хлорофил, флавоноиде, фитостероле, гвожђе.
За шољицу чаја од 300 милилитара вам је потребно 15 до 20 осушених листова маслине, преноси „Б92“.
Пустите воду да прокува, убаците листове и кувајте је са њима још два до три минута. Оставите листове да одстоје у води још 10 минута и извадите их. Није добро да листови стоје дуго. Можете пити хладно и топло са медом, лимуном или без ичега.
Чај треба да се пије сваки дан како бисте осетили побољшања за различита обољења. Чај је препоручљиво пити и превентивно како бисте предухитрили наведене болести. Чај има благи укус са једва приметном горчином. Листиће опрати их и осушити на ваздуху, па чувати у затвореној посуди далеко од сунчеве светлости.
Новија истраживања потврдила су да чај од маслиновог лишћа има више антиоксиданса чак и од зеленог чаја што га сврстава међу најздравије чајеве на планети.
Зелени чај - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
ДРУШТВО
Чај од листова дуда смањује ниво шећера у крви
Маслачак - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
ДРУШТВО
Зашто је добро пити чај од маслачка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала