- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија одбацује наводе Пентагона: Не спремамо инвазују на Украјину

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВладимир Чижов
Владимир Чижов - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов одбацио је наводе Пентагона да Русија спрема намештени видео за инвазију на Украјину.

„Уверавам вас да Русија никада не рати такве ствари“, изјавио је стални представник Русије у интервјуу телевизији „Си-Ен-Ен“.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков подсећа да ово није први пут да САД објављују информације о наводним плановима Русије да изврши „инвазију“ на Украјину, али ништа после тога није уследило.
Раније је званични представник Пентагона Џон Кирби саопштио је да САД располажу информацијама да Русија, наводно, планира да искористи „као изговор за инвазију на Украјину“ лажни видео на којем би се, како верују у САД, налазио намештени напад украјинских војника на руску територију и становнике који говоре руским језиком.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.
Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Руско Министарство спољних послова раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се одбрани од ње и смешне и опасне.
Зграда Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
Пентагон оптужује Русију да припрема "инвазију" на Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала