- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Правда је стигла Немца који је дисквалификовао Ђоковића /видео/

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGСерен Фримел
Серен Фримел - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Серен Фримел, тениски супервизор који је донео одлуку о дисквалификацији Новака Ђоковића са УС опена 2020. године, суспендован је на 12 месеци због неетичког понашања и злоупотребе службеног положаја, преноси британски „Телеграф“.
Фримел, немачки држављанин, дошао је у центар пажње пошто је донео одлуку о дисквалификацији Ђоковића током меча са Паблом Карењо-Бустом, након што је српски тенисер случајно лоптицом погодио линијску судију Лауру Кларк.
Фримел је био одсутан са претходног Вимблдона што је било велико изненађење, имајући у виду његову репутацију, али је откривено да је он прихватио суспензију 19. јуна прошле године након оптужби које је на његов рачун изнео „млађи мушки судија“.
Петомесечна истрага је уследила, суспензија је потврђена у децембру, а на снагу је ступила прошлог понедељка после одржаног жалбеног поступка.
Дисциплинска комисија је утврдила да је Фримел прекршио три правила – два се налазе у Члану 13 и односе се на то да званичници не смеју да буду укључени у непоштене, непрофесионалне, криминалне или неетичке радње, а у Члану 14 стоји одредба да званичници не смеју да врше злоупотребу позиције ауторитета уз забрану психолошког, физичког или емотивног злостављања колега.
Фримел се, подсећају медији, појавио на претходном УС опену – како кажу сведоци, боравио је у судијским канцеларијама као да је све у реду, али је напустио турнир „због личних разлога“, како је пренео Вашингтон пост.
Боравак у Америци не утиче на суспензију која је почела 19. јуна, а у теорији Фримел би могао да добије улогу на Вимблдону тениског супервизора, што је био случај и када је донео одлуку о дисквалификацији Ђоковића.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал после финала Рима 2021. - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СПОРТ
Надал се уплео у своју мрежу лажи: „Волео бих да Новак игра у Мадриду“
Орден Светог Саве I реда који је ИВо Андрић добио 1938. године - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић не мора да каже ни реч – Иво Андрић је већ све написао
Данил Медведев и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
21. ловор без 21 грама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала