- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Суд у Приштини издао налог да се министар принудно доведе на рочиште

CC0 / Daniel_B_photos / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Основни суд у Приштини издао је наредбу да се на рочиште принудно доведу министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља и Агрон Кабаши. Наредба је уследила након што се нису у четвртак појавили у суду, преноси Репортери.
Такву одлуку донео је судија у предмету Ерол Гаши, пошто је за оптужене Свечљу и Кабашија суд имао доказе да су редовно позивани и да њихов изостанак није оправдан, преноси „Заклетва правде“.
За оптуженог Кабашија, судија Гаши је изјавио да је одбио позив да се појави у судници, па му је издата наредба да се на следеће рочиште приведе суду. Како нису били испуњени услови за одржавање првог рочишта, следеће рочиште је одложено на неодређено време.
Свечља, Дардан Молићај и још 11 особа оптужени су за бацање камења, флаша и притотехничких средстава на полицију на протесту организованом 27. јуна 2013. године због ратификације споразума за нормализацију односа између Косова и Србије, када су лакше повређена четири полицајца и оштећена четири службена возила.
Тужилаштво терети сваког понаособ за кривично дело „учествовање у гомили у вршењу кривичних дела и хулиганство“ за које је по Кривичном закону запрећена новчана казна од 200 до 10.000 евра за хулиганство са лакшим последицама или казна затвора до пет година за хулиганство са тешким последицама.
Велика Албанија  - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СРБИЈА
Опасност без „грмљавине“: Јесу ли Приштина и Тирана створили првих 60 километара „Велике Албаније“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала