- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка полиција убила наоружаног Афроамериканца у Минеаполису, објављен снимак

© AP Photo / Minneapolis Police DepartmentПолиција објавила снимак убиства наоружаног Афроамериканца у Минеаполису
Полиција објавила снимак убиства наоружаног Афроамериканца у Минеаполису - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Припадници специјалне америчке полицијске јединице убили су наоружаног Афроамериканца (22) током упада у његов стан у Минеаполису. Полиција је објавила видео-снимак акције коју је забележила камера постављена на телу полицајца.
На снимку се види мушкарац, идентификован као Амир Лок, који огрнут ћебетом држи пиштољ у руци, док га окружују припадници јединице SWAT који су имали налог за претрес.
Овај инцидент ће засигурно пробудити сећање на трагедију када је 2020. године, такође у Минеаполису, убијен Афроамериканац Џорџ Флојд, коме је полицајац Дерек Шовин више од осам минута држао колено на врату током хапшења, оцењује Ројтерс.
„Полиција, имамо налог, лези на земљу...“, узвикивали су полицајци након што су ушли у Локов стан који су откључали кључем.
Један од полицајаца је потом почео да шутира кауч на којем је лежао Лок. Када се окренуо, видело се да у руци држи пиштољ.
Скоро истог момента испаљена су три хица.
Полиција Минеаполиса је саопштила да је мушкарац држао пиштољ уперен у смеру полицајаца.
Привремена шефица полицијске управе Минеаполиса Амелија Хуфман је, одговарајући на питање да ли је убијени држао пиштољ уперен ка поду, а не ка полицајцима, изјавила да ће окружни тужилац размотрити чињенице.
„Ако је пиштољ уперен ка вама, приморани сте да у секунди процените да ли је претња“, казала је Хуфманова.
Лок је пребачен у болницу након пуцњаве, где је преминуо у среду.
Адвокати који заступају Локову породицу, Бен Крамп и Џеф Стормс, упоредили су убиство Лока са убиствима Брионе Тејлор и Џорџа Флојда, тврдећи да он није имао кривични досије и да је легално поседовао оружје.
Хуфманова је потврдила да Локово име није било на налогу за хапшење у вези са истрагом за убиство у Сент Полу, главном граду америчке државе Минесота.
„Тренутно није јасно како и да ли је био повезан са истрагом за убиство у Сент Полу“, навела је она, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала