- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Манири“ – хулигански, лицемерје – америчко, преко леђа младог Србина

© AFP 2023 / LARRY BUSACCAРоко Комисо
Роко Комисо - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Рођен је у Италији, са 12 година је емигрирао у Америку, покушао је да се бави фудбалом, а неиспуњене жеље реализовао је стицањем великог новца и куповином фудбалских клубова. Ипак, Роко Комисо, 72-годишњи амерички бизнисмен италијанског порекла, није извукао најбоље из свог животног искуства. Напротив – и то доказује у случају Душана Влаховића.
Комисо је 2019. године постао власник Фиорентине, за суму од око 150-200 милиона долара, са идејом да бренд славног клуба пласира на америчко тржиште, за шта су међу главним адутима били – српски фудбалери.
Одлазак Федерика Кјезе, младе звезде италијанског фудбала у Јувентус, оставио је Фиорентину са мало „правих капиталаца“, а међу њима су се издвојила двојица репрезентативаца Србије, двојица момака који су за „сићу“ стигли у Фиренцу и сјајним играма себи подигли цену на десетине милиона новчаница.
Никола Миленковић и Душан Влаховић су посматрани као момци који би требало да буду окосница екипе дуго година, то су и постали, Миленковића је Комисо успео да задржи у Фиренци, али не и Влаховића.
Српски нападач је одбио продужење уговора и пристао је да у трансферу вредном 81,6 милиона евра пређе у ривалски Јувентус. То је у Комису пробудило све најгоре, пробудило је италијанске „манире“ и америчко лицемерје.
„Влаховићев договор је нечастан и лажан. Ми смо отворили разговоре са енглеским клубовима, свака понуда која је дошла била је одбијена од стране Влаховића и његових агената. Њихов план је да оде као слободан играч и да узму сав новац“, рекао је Комисо.
Фиорентина је 2018. године Влаховића, тада 18-годишњака, купила за мање од два милиона евра, што у једноставној рачуници значи да је за три и по године само на основу талента и квалитета српског фудбалера зарадила готово 80 милиона?!
И, шта је ту нечасно? Осим можда тога да је Комисо желео да своју „златну коку“ прода на тржиште које би могло да буде занимљиво његовој домовини – Америци, где би могао да направи неки другачији „дил“ који би њему био одговарајући и идеалан.
Зашто? Па, можда зато што је некадашњи запослени у предузећу „Фајзер“ навикао да све држи под максималном контролом, али у овом случају – жестоко се преиграо и јако му је тешко да прихвати пораз.
Влаховић ће, сигурно, умети да одговори на критике и оптужбе, али на свој, спортски начин, као и увек.
Тако је било и када су га навијачи Фиорентине, у моменту док је само он успевао да постиже голове вређали, називали погрдним именима, чак довели до момента неверице и суза.
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
СПОРТ
Невероватно – Србина вређали људи којима доноси срећу /видео/
Тако је било и када је добијао оптужбе из управе клуба да саботира трансфер, да не жели да прихвати највећу понуду у историји, да жели да компромитује клуб и на крају оде без обештећења, а у свему томе придружили су се и челници градске власти.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
СПОРТ
Узбуна у Фиренци због српског златног дечка – политичар није бирао речи: „Понижавање вредности!“
Тако ће бити и поново, када се у црно-белом дресу буде вратио у Фиренцу, сасвим сигурно, са огромном жељом да стави тачку на целу причу и настави са грађењем бриљантне каријере.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
Српски суперхерој – гласно и јасно: „Ја сам Душан!“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
„Он је гладан, љут, никада задовољан“ – и он је најубојитије оружје из Србије!
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Јасно је зашто бисер из Србије жели да оде – фирентинска шкољка је постала тесна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала