- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска дума упозорава „Блумберг“: Пазите да не завршите као „Дојче веле“

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Америчкој агенцији „Блумберг“, која је недавно објавила вест о наводном нападу Русије на Украјину, то није први пут да је направила грешку – боље би им било да мало проуче шта се догодило са немачком агенцијом „Дојче веле“ како не би завршили као они, изјавио је представник руске Државне думе Адалби Шхагошев.
Наиме, „Блумберг“ је недавно објавио информацију о инвазији Русије на Украјину а потом признао грешку и повукао спорни наслов.

„Познајем лично шефа руске редакције `Блумберга`. Саветујем им да мало проуче ситуацију са `Дојче велеом` како не би завршили као и они, а мислим на њихово затварање“, рекао је.

Иначе, поводом објаве „Блумберга“ реаговао је и Кремљ, а портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да овакве ствари указују колико су опасне агресивне изјаве са Запада и како то може да доведе до несагледивих последица.
Подсетимо, Русија је донела одлуку да затвори дописништво немачке редакције „Дојче веле“ као одговор на одлуку немачког регулатора да онемогући емитовање програма руског канала РТ.
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
Русија има чиме да одговори ако Немачка заоштри ситуацију: „Дојче веле“ сутра затвара дописништво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала