- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Спасавање малог Рајана: Спасилачка мисија на корак до циља /видео, фото/

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyАкција спасавања петогодишњег дечака у Мароку који је упао у бунар
Акција спасавања петогодишњег дечака у Мароку који је упао у бунар  - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Спасилачки тим на северу Марока на корак је од тога да дође до петогодишњег дечака заробљеног у бунару дубоком 32 метра у провинцији Шефчауен. Бунар се, како одлази у дубину сужава, због чега су спасиоци користили багере како би раскопали рупу паралелну са бунаром не би ли успели да га извуку.
Спасиоци су булдожерима копали земљу како би усекли велики ров у брдо поред бунара, остављајући зјапећу рупу у црвенкастој земљи. Копали су хоризонтално према бунару и постављали цеви за заштиту од клизишта и извлачење дечака.
"Овај други корак спасавања се ускоро завршава... јуримо да стигнемо до Рајана и копање иде по плану", рекао је главни спасилац Абделхади Тамрани за државну ТВ 2М.
Државна новинска агенција СНРТ њуз цитирала је у петак спасиоца који је рекао да је дечак жив.
Брдско подручје око Шефшауена зими је веома хладно и иако је храна спуштена до Рајана, није било јасно да ли је он нешто јео. Рајану су достављена вода и кисеоник помоћу цеви.
Локални очевидац рекао је за Ројтерс да је хоризонтално копање одложено због камења, што је компликовало ручно ископавање.
Хеликоптер је спреман да превезе Рајана у болницу чим буде ослобођен, пренео је јавни сервис.
Десетине грађана окупиле су се да помогну и посматрају спасилачке напоре. Мароканци су широм земље изразили наде да ће дечак преживети, користећи хештег #saverayan.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала