- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Суперхрана за здраву штитну жлезду

CC0 / /
 - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Ако патите од хипертиреозе, већ знате да она може значајно да утиче на квалитет живота јер изазива умор и раздражљивост. Стручњак за традиционалну индијску медицину Дикса Бхавсар открива која ће вам храна помоћи да уравнотежите хормоне штитне жлезде.
Здрава исхрана је неопходна ако патите од било каквог хормонског дисбаланса. Али ова храна чини чуда када је у питању лечење хипертиреозе или Хашимотовог тироидитиса, преноси портал „Инидјан тајмс“.

Бразилски орах

Ова популарна и укусна намирница је богата селеном, минералом који, поред осталих благодети за организам, стимулише метаболизам тироидних хормона. Такође обезбеђује велике количине тирозина, есенцијалне амино-киселине за нормалну производњу хормона. Треба напоменути да је тирозин присутан и у авокаду, кивију, смоквама, кајсијама и бананама.

Кокос

Ово тропско воће је такође способно да регулише функцију тироидног хормона, јер је богато природним ензимима који стимулишу недовољно активну штитну жлезду. Истовремено регулише прекомерну стимулацију жлезде. Кокос је богат масним киселинама средњег ланца и триглицеридима средњег ланца, што га чини ефикасним природним леком за оне који пате од хормонске неравнотеже.

Зелена соја

Ова биљка, узгајана у Азији и Африци позната и под називом едамаме, богата је протеинима, антиоксидансима, сложеним угљеним хидратима, витаминима и минералима. Такође је може да ублажи затвор, што је уобичајени симптом код људи са хипертиреозом.

Семе бундеве

Семе бундеве не само да је здрава ужина, већ ће помоћи у нормализацији хормона штитасте жлезде, јер је богато цинком, минералом способним да регулише функционисање ове жлезде.
Симптоми хипертиреозе укључују: анксиозност; умор; слабост мишића; губитак тежине; срчану аритмију; дрхтање у рукама.
Ако имате било који од ових симптома, не оклевајте да посетите лекара.
кухиња - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
ДРУШТВО
Није довољно да само храна буде здрава: Какво је посуђе у којем је спремате
Невоље са штитном жлездом - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2019
Знакови да нешто не ваља са штитном жлездом
Производи који садрже витамин Б2 - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
ДРУШТВО
Витамин вечне младости: Коју храну јести да спречимо старење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала