- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Представници НАТО-а су „натисти“

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је представнике НАТО-а „натистима“.
„Велика је част назвати их ‘натовцима’. Они су натисти после онога што су урадили са дезинформацијама о руској псеудоагресији на Украјину“, написала је Захарова на свом Телеграму.
Агенција Блумберг је 5. фебруара на свом сајту објавила вест о руској „инвазији“ на Украјину, а затим је признала грешку и уклонила је. Истог дана, немачки таблоид „Билд“ објавио је извештај неименованих тајних служби о наводном „плану” Русије за присаједињење Украјине. Исти чланак садржи коментар амбасаде Русије у Немачкој, где се тврдње које је објавио лист називају спекулацијама.
Коментаришући грешку Блумберга, портпарол руског председника Дмитриј Песков приметио је да ова чињеница говори о опасности од агресивних изјава САД и западних држава и илуструје како такве вести могу довести до непоправљивих последица. Према његовим речима, после погрешне објаве, термин лажне вести може да се замени терминов Блумбергове вести.
Крајем јануара Блумберг је, позивајући се на дипломату у Кини, јавио да је кинески председник Си Ђинпинг наводно замолио руског лидера Владимира Путина „да не напада Украјину“ за време Олимпијаде у Пекингу. Захарова је, коментаришући ову информацију, навела да ово „више није ни дезинформација, већ је реч о специјалној информативној операцији одговарајућих америчких служби“ уз помоћ овог медија. Кинеска амбасада у Москви назвала је ову вест „лажном и провокацијом“.
Таблоидном матрицом уништава се култура. - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РУСИЈА
Представник Русије у УН о спремности Москве да нападне Украјину: Америчка пропаганда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала