- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Експо Русија-Србија 2022“ од 16 до 18. марта у Београду

© Tanjug / RADE PRELIC/ bgЕкспо Русија - Србија
Експо Русија - Србија  - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Шеста међународна привредна изложба „Експо Русија Србија 2022“ и шести Београдски пословни форум биће одржан од 16 до 18. марта 2022. године у Конгресном центру „Метропол палас“у Београду.
На изложби ће учествовати компаније великог, средњег и малог бизниса, а биће представљене и регионалне експозиције република, крајева и области Русије, компанија из Србије и других земаља Југоисточне Европе.
Тематске целине: енергетика и технологије за штедњу енергије, рударство, машинство и металургија, авионски и железнички саобраћај, агроиндустријски комплекси, грађевинарство, нафтна и гасна индустрија, високотехнолошке гране, банкарство, телекомуникације, медицина, фармација, образовање и наука, туризам, укључујући и медицину, робу широке потрошње и друго.
Током изложбе ће бити одржана „Берза пословних контаката“, презентације руских и српских компанија, тематски округли столови, који ће бити организовани у сарадњи са министарствима Републике Србије и у којима ће учествовати руководиоци бизнис друштава балканских држава.
Очекује се и долазак пословних делегација из суседних држава: Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније, Бугарске, а могуће је и из Албаније и Северне Македоније.
Пет претходних међународних привредних изложби је одржано са великим успехом. Штандове руских компанија је посетило више од 20.000 људи. Током изложби у Београду потписано је више од три стотине уговора за извоз.
Шеста међународна привредна изложба „Експо Русија Србија 2022“ и Шести Београдски пословни форумсу организовале руска компанија „Зарубеж Експо“ и Привредна комора Србије под руководством Привредне коморе Русије и Московске привредне коморе, уз подршку Државне думе и Савета Федерације Русије, Министарства спољних послова, Министарства економског развоја, Министарства трговине Русије, Министарства науке и образовања, Министарства пољопривреде, амбасаде и трговинског представништва Русије у Србији, амбасаде Србије у Русији, Совјетског фонда мира, Руске организације „Пословна Русија“, Привредне коморе Србије, Руског центра за науку и културу у Београду „Руски дом“, као и министарства других држава Балкана.
У Протоколу XIX заседања Међувладиног руско-српског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које је одржано 6-7. октобра прошле године на Златибору, у Србији, је наведено: „Стране су подржале иницијативу за одржавање Шесте међународне привредне руско-српске изложбе „Експо Русија Србија 2022“ и Београдског пословног форума 16-18. марта 2022. године у Београду“.
Циљ изложбе је ширење трговинско-економских односа Русије и Србије у контексту Споразума о слободној трговини међу земљама и интензивирање трговинских операција са другим земљама региона.
Он-лајн верзију изложбе у виртуелном формату је могуће пратити на платформи www.ExpoRF.ru.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала