- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски роботизовани кафићи стижу у УАЕ: Кафом или сладоледом услужиће вас човеколики робот

CC0 / Pixabay / Запослени нарочито реагују због поскупљења кафе
Запослени нарочито реагују због поскупљења кафе - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Руска компанија „Промобот“ планира да испоручи Уједињеним Арапским Емиратима пет аутономних роботизованих кафића са хуманоидним роботима који ће, између осталог, радити као касири, саопштио је директор за развој компаније Олег Кивокурцев.
„Први споразум потписан је на изложби 'Arab Health' са компанијом 'Action to Action' из УАЕ. Планирају да купе најмање пет роботизованих кафића током 2022. године“, навео је директор.
Он је прецизирао да је аутономни систем опремљен замрзивачем за припрему сладоледа, апаратом за припрему газираних напитака и кафе, роботизованим рукама, самоуслужним терминалом и роботом-касиром за комуникацију са клијентима.
Видимо велики потенцијал у роботизованом кафићу. Таква одлука је посебно актуелна током пандемије, јер сви покушавају да искључе човека из процеса услуживања“, објаснио је директор, додајући да се на новом моделу радило шест месеци.
© @promo-bot.aiЧовеколики робот Робо-Ц
Човеколики робот Робо-Ц  - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Човеколики робот Робо-Ц
„Промобот“ је раније направио роботизовани кафић у којем ће човеколики робот продавати сладолед, кафу и пића, примати поруџбину и доносити је. Њему није потребно активно учешће човека и може да ради седам дана без престанка.
Компанија је основана 2015. године у Перму. Производи аутономне сервисне роботе који су у употреби у 43 земље као администратори, промотери, консултанти, водичи, консијержи, замењујући људе или служећи као помоћ.
Руски робот Promobot V.4 - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Не умара се, никад не греши: Руски робот „Промобот“ добио запослење у Берлину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала